Чоловіки, що відчувають стрес, надають перевагу повним жінкам
15:53 05.09.2016
255

Дослідники під керівництвом доктора Вірен Свамі (Viren Swami) з Університету Вестмінстера в Лондоні порівнювали, як чоловіки під час стресу та спокійного станів реагують на зображення жінок різних комплекцій: від тих, хто має дефіцит ваги до тих, хто страждає ожирінням.

В обох групах, експериментальній та контрольній, було по 40 гетеросексуальних британців у віці від 18 до 42 років, які оцінювали привабливість жінок. Дослідники виміряли індекс маси тіла у кожного учасника і не знайшли зв'язку між цим показником і оцінкою жіночої краси.

Як повідомляють вчені, під час експерименту з'ясувалося, що чоловіки у стані стресу давали більш високі оцінки жінкам з нормальною або зайвою вагою. Крім того діапазон привабливості жіночого тіла для них став ширшим, ніж для їхніх "колег", які не відчувають стресу.

Вчені відзначають, що такі результати свідчать про те, що люди в умовах тиску навколишнього середовища, зокрема, у стані стресу ідеалізують більш виражені морфологічні риси, які говорять про здатність до виживання.

Нагадаємо, що у травні поточного року психологи з Університету Техасу в Остіні (США)провели дослідження, результати якого свідчать про те, що чоловіків більше приваблюють жінки, які виглядають дурними, сонними або п'яними.

Читайте також