Генпрокурорка переїхала в президентську резиденцію в Пущі -Водиці
17:44 23.09.2020
256

 

Виявляється, Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова зі своєю родиною ще на початку літа цього року переїхала жити в резиденцію президента України в Пущі-Водиці. Зокрема, за інформацією виданні Naspravdi.Today, про нове житло вона домовилася з нинішнім директором комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами Євгеном Єгоровим.

Згадана резиденція загальною площею 675,1 кв. м складається з шести кімнат і знаходиться за адресою: м Київ, вул. Вишгородська, 85.

Правда, як запевняють автори розслідування, є один нюанс : користуватися нерухомістю відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 січня 1994 року №18 можуть тільки три людини - президент України, голова Верховної Ради України та прем'єр-міністр України.

Журналісти вважають, що Венедиктова звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати постанову Кабміну, яка дозволила  б їй офіційно жити в президентській резиденції. І, за даними видання, 19 червня 2020 року Кабмін прийняв постанову №506 «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 року №18», доповнивши цей пункт реченням такого змісту: «Ці будинки можуть використовуватися в порядку, визначеному суб'єктом управління, в період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів та перебування або відпочинку таких осіб».

 Відповідно тексту цього документа немає на сайті Кабінету міністрів, Верховної Ради або в базах нормативно-правових актів, так як на нього накладено гриф «для службового користування», але автор матеріалу знайшов цей документ.

Крім того, в статті йдеться про те, що в липні Венедиктова підписала з Єгоровим договір про оренду державної резиденції, в якій вона вже на той момент проживала, а потім переуклала його в наступному місяці.

За проживання в  VIP-резиденції  генпрокурор зобов'язалася платити щомісячно 63 990,00 грн., правда, на утримання цих хоромів, за твердженням автора публікації, з державного бюджету в кошторисі передбачено суму 163 416,66 грн. щомісячно.

 ФОТО : Корреспондент.net

 

Читайте також