Почалася торгівля довідками про негативний результат ПЛР для виїзду за межі країни
17:26 09.09.2020
271

В Україні почали торгувати довідками про негативний результат ПЛР на COVID-19 для виїзду за кордон, повідомило агентство " Інтерфакс-Україна ", посилаючись на комерційного директора "Сінево" Миколу Скавронського.

— На сьогодні ПЛР-тести роблять і для виявлення вірусу, і виконуючи формальні вимоги для виїзду за кордон або виходу з карантину. Що стосується здачі тестів для виїзду за кордон, то наразі на ринку вже існує  торгівля довідками, "негативного результату ПЛР для виїзду закордон", - зазначив експерт і підтвердив, що за такими схемами вже працюють деякі туроператори, пропонуючи за умовно невеликі гроші туристам оформлення необхідної довідки навіть без здачі аналізу.

Прогнозуючи подальший розвиток ситуації, Микола Скавронський допускає зниження попиту і цін на ПЛР-тести: «Щойно буде внесено зміну до законодавства та ПЛР стане не єдиним обов'язковим для постановки діагнозу тестом, а, наприклад, можна буде робити аналіз на антиген до коронавірусу, ціна на які буде в рази нижчою, це призведе до того, що ринок ПЛР-аналізів за завищеними цінами відразу впаде, оскільки ПЛР-тести втратять свою ексклюзивність".

 Довідка : за попередній тиждень в Україні провели 157,563 тис. ПЛР-досліджень, майже 20% із них (30,47 тис.) провели сім приватних лабораторій. Вартість ПЛР-тестів у лабораторіях становить 700-2,5 тис. грн, зокрема в МЛ "Діла" (Київ) - 1,8 тис. грн, (2,5 тис. грн за термінового виконання), у "ДНК лабораторії" (Київ) - 700 грн, "Омега Київ" - 1,4 тис. грн.

Читайте також