Літак Ан-26, що розбився під Чугуєвом, випущений ще в 1977 році
11:53 26.09.2020
257

 

Військово-транспортний літак Ан-26, що розбився під Чугуєвом, був випущений 43 роки тому, а до 1 жовтня йому повинні були продовжити термін експлуатації на два роки.Інформація про це вказується в контракті, який командування Військово-повітряних сил України уклало з заводом Антонов щодо продовження терміну експлуатації військових літаків, повідомляє Укрінформ.

Згаданий документ був підписаний влітку 2020 року. Згідно з контрактом, ДП Антонов мав провести роботи по збільшенню терміну служби дев’яти військових літаків, серед авіабортів згадується літак Ан-26 (Ш) з бортовим номером 76 (заводський номер 56−08), випущений в 1977 році. Той же бортовий номер згадується в повідомленні Командування ВПС України щодо катастрофи під Харковом, зазначають в Укрінформі.

Згідно з умовами тендеру, ремонт має бути завершений до 1 жовтня. Чи звершили ремонт раніше наміченого терміну, чи літак, який зазнав аварії при заході на посадку, був ще на стадії ремонтних робіт, невідомо. Поки офіційних коментарів щодо ремонту саме цього літака немає, повідомляє видання.

Читайте також