Експерти МАГАТЕ мають зафіксувати порушення ядерної безпеки на ЗАЕС – речник МЗС
14:15 31.08.2022
254

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії мають зафіксувати на Запорізькій АЕС порушення норм ядерної та радіаційної безпеки внаслідок російської окупації. 

Про це у Facebook повідомив речник міністерсnва закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Позиція України залишається незмінною: АЕС має бути негайно демілітаризована, деокупована та передана під повний контроль українського уряду. Це – важлива місія, і ми робимо все, щоб вона відбулася безпечно й ефективно. Російські окупаційні війська повинні припинити обстріли коридорів слідування делегації МАГАТЕ та не перешкоджати її діяльності на станції”, – наголосив Ніколенко

Він нагадав, що майже шість місяців на території найбільшої атомної станції Європи незаконно знаходяться російські війська. Сім основоположних принципів мирного використання ядерних технологій та ядерної енергії грубо порушено. Світ опинився на межі нової техногенної екологічної та гуманітарної катастрофи через агресію Росії проти України і триваючих безвідповідальних дій російських окупантів.

“Міжнародна спільнота має посилювати тиск на РФ до повної демілітаризації та деокупації атомної станції та її повернення під контроль України”, – закликав речник МЗС.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також