100 тисяч бронежилетів: Українці запустили онлайн-пробіг, щоб зібрати гроші на ЗСУ
14:37 31.08.2022
252

Львівський оборонний кластер, Run Ukraine та біговий клуб ProBig ініціювали міжнародний благодійний онлайн-пробіг, щоб зібрати кошти на 100 тисяч бронежилетів для військових і не тільки.

Учасники ініціативи "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" отримають унікальні медалі із бронесталі.

"Потреба в бронежилетах залишається. Ми прагнемо, аби якомога більше військових, медиків, працівників ДСНС, поліцейських отримали бронежилети для своєї щоденної роботи", – розповів голова правління Львівського Оборонного Кластера Максим Плєхов.

З 24 лютого Львівський Оборонний Кластер безкоштовно передав українським захисникам 80 тисяч бронежилетів. 

"100% коштів від реєстраційного внеску будуть спрямовані на виготовлення бронежилетів для наших захисників. Мета проекту важлива. І мені це дуже близьке, адже мій чоловік, до 24 лютого професійний спортсмен, олімпієць, а з 25 лютого доброволець ЗСУ – і вже чотири місяці перебуває на лінії фронту. Його й побратимів захищають бронежилети від ЛОК", – розповіла засновниця і головний тренер бігового клубу PROBIG Орися Демʼянюк. 

Для участі в марафоні необхідно зареєструватися на сайті, вартість реєстрації становить 890 гривень. За бажанням, учасники можуть задонатити більшу суму. 100% коштів від реєстраційного внеску учасників у Пробігу будуть спрямовані на виготовлення бронежилетів для українських військових.

Кожен учасник міжнародного "Пробігу до 100 тисяч бронежилетів" отримає унікальну пам’ятну медаль із бронесталі – із залишків після нарізання листа на плити, які є основним захисним елементом бронежилетів українських військових.

"Пробіг до 100 тисяч бронежилетів" триватиме до 19 вересня. Відбуватиметься він в онлайн-форматі, тож долучитися може кожен охочий, з будь-якого куточка України чи світу. Учасник сам обирає локацію, час та комфортну дистанцію. Запрошуємо брати участь професійних бігунів та всіх, хто підтримує Україну", – прокоментувала маркетинг директорка, партнерка Run Ukraine Вікторія Веремієнко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також