Україна наростила обсяги експорту горілки
11:21 05.07.2017
252

У січні-квітні 2017 року Україна експортувала горілки на 16,8 млн дол. США, що на 44,4% більше, ніж у відповідний період минулого року. Про це повідомляє Держстатистики, передає УНН.

Зокрема до країн Європи за 4 місяці цього року Україна експортувала горілки на 3,6 млн дол. США. Серед країн Європи за підсумками січня-квітня 2017 року, Латвія стала найбільшою країною-імпортером української горілки. До Латвії було поставлено відповідної продукції на 1,3 млн дол. США.

Водночас імпорт горілки в Україні також зріс. Так, у січні-квітні 2017 року Україна імпортувала горілки на 5,5 млн дол. США, що на 25,9% більше, ніж у відповідний період минулого року.

Нагадаємо, за словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіної, вітчизняне виноробство має гарні шанси виходу на міжнародну арену.

Експерт зазначила, що статистика останніх років говорить про те, що поціновувачів винних напоїв серед українців стає все більше, і споживачі надають перевагу вину над слабоалкогольними напоями і навіть шампанським.

Джерело: УНН
Читайте також