Можливості залучення інвестицій в Одеський порт обговорили під час зустрічі з Послом Кіпру
16:59 08.08.2017
255

Налагодження співпраці між ДП ОФ «АМПУ» та портами Кіпру, а також можливість залучення інвестицій у розвиток Одеського морського порту стали головними питаннями, що обговорювались під час зустрічі керівника адміністрації Одеського порту Ігоря Ткачука з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Кіпр в Україні Луісом Телемаху.

Робоча зустріч керівника ОФ ДП «АМПУ» Ігоря Ткачука з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Кіпр в Україні Луісом Телемаху та почесним консулом Республіки Кіпр в Україні Борисом Музалевим відбулась у головному офісі адміністрації порту у вівторок, 8 серпня.

Під час зустрічі поважних гостей ознайомили з інвестиційними проектами, які наразі реалізуються в порту, та пропозиціями щодо реалізації перспективних проектів розвитку інфраструктури Одеського морського порту.

Коментуючи підсумки зустрічі, Ігор Ткачук наголосив, що стратегічний план розвитку Одеського морського порту визначає три приорітетні напрямки розвитку: збільшення потужностей контейнерної перевалки, розбудову зернових терміналів, а також удосконалення транспортної інфраструктури.

– Сьогодні ми представили нашим гостям презентацію, в ході якої розповіли про ряд проектів, які ми успішно розпочали реалізовувати, – сказав Ігор Ткачук. – Перш за все мова йшла про інвестиційний проект, який ми реалізуємо з нашими німецькими партнерами – компанією «КТО». В рамках даного проекту буде побудовано новий контейнерний термінал, що збільшить пропускну можливість порту. Також здійснюються роботи з будівництва терміналу для зернових на причалі №35. Також ми маємо ряд перспективних проектів, які перебувають на стадії обговорення, а саме реконструкція причалу №7 та низка інших напрацювань.

У ході зустрічі Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Кіпр в Україні Луіс Телемаху задав кілька запитань, зокрема він поцікавився джерелами фінансуванням проектів, що вже реалізуються. Ігор Ткачук повідомив, що більшість проектів на території Одеського морського порту реалізується за рахунок приватних інвесторів та стивідорних компаній, проте для реалізації деяких проектів і здійснення певних заходів, виділяються бюджетні кошти.

– Сьогодні ми працюємо над збільшенням пропускної можливості порту, – зауважив начальник ОФ ДП «АМПУ».- Але не менше уваги ми приділяємо питанням будівництва об’їзної дороги, а також обговорюємо доцільність будівництва другого в’їзду на територію. Наразі тривають переговори з міською владою, щодо фінансування будівництва дороги «Хаджибей-2», що з’єднає порт з об’їзною дорогою. Серед ремонтних робіт, які ми проводимо за власний рахунок, я можу назвати реконструкцію естакади та будівництво причалу 1з, також ремонт причалу №7.

Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Кіпр зауважив, що нещодавно на Кіпрі стартував процес приватизації портів, і сьогодні майже всі порти приватизовані. Також він наголосив, що за розвитком морської галузі Кіпрі посідає третє місце в Євросоюзі та 11 у світі. Луіс Телемаху зазначив, що представники портового бізнесу Республіки Кіпр зацікавленні у розширенні діяльності в Україні та співпраці з Одеським портом, і він, як посол, сприятиме цьому процесу.

В кінці зустрічі Ігор Ткачук подякував гостям за візит та наголосив на важливості подальшої спільної роботи.

 
Читайте також