Скільки коштує зібрати дитину до школи?
17:40 20.08.2018
252

Наближається перше вересня, і вже пора збирати дитину до школи? До ваших послуг одразу декілька шляхів наповнити шкільний ранець усім необхідним для навчання, і один із них веде на шкільні ярмарки, які працюють на великих ринкових площах у Вінниці. Серед них найпопулярніші – ринок «Урожай», Центральний ринок та Привокзальний. Ми вирішили дізнатись, наскільки сильно схудне гаманець майбутнього школяра у цьому році.

Перший пункт – шкільна форма. Ціна стартує від 900 гривень.

Велика кількість шкіл у Вінниці вимагають, щоб учні відвідували заняття в шкільній формі і причин є багато, на них ми не будемо зациклюватись. Скажемо тільки, що чим престижніша школа, тим вірогідніше вашій дитині доведеться носити шкільну форму.

Погана новина в тому, що зараз усе дороге, і форма для дитини – також. Ще одна погана новина – дуже складно знайти підходящу, саме ту, яка буде гарно сидіти на дитині, адже виробникам не вигідно шити для нестандартних фігур.

Однак, хороша новина в тому, що вибір форми у місті великий: до ваших послуг і точки продажу на базарі, і виставки, і магазини дитячого одягу.

«Хороша форма коштує у магазинах від 1200 – 1400 гривень, однак у нас її можна придбати максимум за 960 гривень, - говорить організаторка однієї з виставок дитячої шкільної форми у Вінниці, Катерина Василівна. – І це лише тому, що ми працюємо напряму з фабрикою. До того ж фабрика пішла нам назустріч і пошила форму для повних дітей».

Найчастіша проблема при виборі шкільної форми – це непідходяща модель.

«У дітей зі стандартною фігурою, проблем при виборі шкільної форми зазвичай не виникає. Для них вибір моделей необмежений, тому що все шиється під стандарти, - розповідає Катерина. – Однак може бути так, що дитина не вписується у стандарт, і виникають проблеми».

У виборі шкільної форми також варто звертати увагу на склад тканини: бажано, щоб вона містила віскозу та шерсть.

Важливо також дізнатись, чи не алергенна тканина, адже ваша дитина проводитиме у цьому одязі більшу частину дня.

Наступний пункт – ранець. Ціна стартує від 400 гривень.

«Ідеальний ранець – це той, що подобається дитині і відповідає вимогам батьків, - говорить Анжела, поправляючи рожевий рюкзак. – Дітки дуже вибагливі покупці, їм важливо, щоб рюкзак був красивий, яскравий, з улюбленими героями мультиків. Мами ж зазвичай вибирають такий рюкзак, щоб було зручно і корисно для спини».

Розмір рюкзака, говорять продавці, повинен бути не надто великим для дитини, і якщо мова йде про учня молодших класів, то важливо також, щоб була присутня ортопедична спинка. Тканина повинна бути гарної якості, бажано, що у рюкзака було тверде дно, адже дитина часто буде ставити його на підлогу.

Пункт номер три – канцтовари. Ціна стартує від 500 гривень.

Минулого року, говорять батьки, можна було купити усе за 400-500 гривень. У цю суму входять і зошити, і обкладинки, і письмове приладдя, і товари для дитячої творчості. Однак цього року можна залишити у магазині до 700 гривень в залежності від кількості покупок.

«Зараз канцелярії на одну дитину потрібно мінімум п’ятсот гривень, - розповідає Антоніна. – Плюс шкільний рюкзак від п’ятиста, плюс шкільна форма та інший одяг».

Поради від економних батьків:

  • Підготуйте список. Для того, щоб не зробити зайвих покупок, потрібно порадитись із класним керівником вашої дитини та скласти список всього, що потрібно для дитини під час навчання, починаючи з одягу і закінчуючи кольоровими олівцями. Водночас ви можете підрахувати приблизну суму, яку витратите на передшкільний шопінг.
  • Не збирайте дитину до школи в останній місяць літа. Зазвичай у серпні дорожчає і шкільна форма, і канцтовари, і навіть дитячий одяг, тому покупки потрібно почати робити вже в кінці весни.
  • Не купуйте все і одразу. Розтягніть покупки на декілька місяців, таким чином передшкільний шопінг не буде сильно бити по сімейному бюджету.
  • Користуйтесь картками на знижки, дисконтними програмами.
  • Не шкодуйте грошей на взуття та одяг. Краще один раз купити хороше взуття, що прослужить два роки, ніж кожного разу витрачати гроші на нове.
Читайте також