До вінницького зоопарку евакуювали хижаків з Одещини
20:00 16.04.2022
482

Усурійську тигрицю та ягуара прихистив Подільський зоопарк у Вінниці. Тварин евакуювали із приватного зоопарку на Одещині. Про це повідомив директор зоопарку Євген Ткачик.

На тварин зроблені усі документи. Для їхнього переміщення державною ветслужбою Одеської області виписане спеціальне свідоцтво.

“Нам вдалося врятувати від голодної та насильницької смерті двох тварин — це усурійський тигр, самка, та ягуар, самець. Власники хижаків були вимушені залишити територію нашої держави. Вони попросили нас забрати тварин, яких подарували на постійне утримання. Ми власними силами та транспортом привезли їх у наш зоопарк. Дорогу хижаки перенесли відмінною", — розповів Євген Ткачик.

Досі тигрів та ягуарів у вінницькому зоопарку не було. Їх розмістили в найбільш придатних для них умовах. У раціоні хижаків лише м'ясо, крім свинини. Ягуару на добу потрібно 5 кілограмів м'яса, тигриці — від 6 до 8 кілограмів.

"Тварини у відмінному стані. Думаю, що в подальшому збудуємо для них відповідні вольєри та будемо думати про пару. Годуємо лише м'ясом. Тварини звикатимуть до нашої води, працівників, кормів та мови", — каже Євген Ткачик.

Тваринам проведуть усі необхідні зооветеринарні заходи. А після перемоги — облаштують спеціальні вольєри.

"Обробимо їх від екто- та ендопаразитів, проведемо весняну вакцинацію", — каже Євген Ткачик.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також