Зустріч з росією відбудеться після погодження гарантій безпеки України, - Зеленський
10:30 07.04.2022
278

Зустріч із росією відбудеться після погодження гарантій безпеки України з державами, які готові їх надати, - про це Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю турецькому телеканалу Habertürk.

"Перший крок — зустріч з цими гарантерами чи представниками цих лідерів, потім - об'єднане розуміння гарантій безпеки, а потім уже спілкування з російською стороною. Також для нас важливо знати, на які саме гарантії згодні ці країни. У них різні погляди. Деякі з них готові на все, на повну підтримку, а деякі — не на повну. Тому нам потрібна спільна зустріч із цими країнами на рівні радників, які говоритимуть про цей документ — майбутні гарантії нашого суверенітету, незалежності та територіальної цілісності. І потім, коли ми побачимо, що нас у ньому все влаштовує, коли відчуємо впевненість у майбутньому, а не так як з Будапештським меморандумом чи з іншими документами, які у нас були в минулому, але які не працюють, - після цього у нас буде зустріч з росією", - сказав глава держави.

Він зауважив, що поки що такої зустрічі, на якій інші країни готові обговорювати гарантії для України, не було.

"Але ця зустріч точно буде, тому що її підтвердили представники держав-гарантерів. Це стосується Сполучених Штатів, Британії, Туреччини, Польщі, Німеччини, Франції, Ізраїлю. Це ще не всі гарантери, але я вам назвав ті країни, які вже готові приїжджати і обговорювати список гарантій безпеки. Тому це, можливо займе певний час, але не думаю, що дуже багато. Ми не можемо чекати довго, на нашій землі — війна з росією, і наші люди помирають. Ми повинні провести цю зустріч найближчим часом, і потім так само швидко — зустріч з росією", - наголосив Президент.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також