Зеленський: Війна закінчиться, коли Україна поверне своє - зайвого нам не треба
13:00 12.05.2022
260

Президент Володимир Зеленський заявив, що розв’язана росією війна завершиться тоді, коли Україна поверне свої території, людей, мир, свободу і право вибору, - про це він зазначив під час онлайн-спілкування зі студентами французьких університетів. 

«Війна закінчиться для українського народу тільки тоді, коли ми повернемо своє. Це є правда. Я відверто кажу: нам не потрібно зайвого… Ми хочемо повернути мир в нашу державу, на нашу землю», - сказав Президент.

Він розповів, що українці хочуть повернути свою землю, людей, свободу й право вибору.

«росія по черзі забирала, окуповувала всі наші права: право на нашу землю, право вибору, право вибору, врешті-решт ми дійшли до права жити», - зауважив Президент, додавши, що зараз «ми виборюємо наше життя – втрачаючи наше життя».

Зеленський наголосив на важливості того, щоб росія сіла за стіл перемовин і, за його словами, «зрозуміла невідворотність покарання і великої помилковості своїх кроків, які призведуть і вже призвели до катастрофічного майбутнього їх (росіян – ред.) культури, свідомості і їх держави, але це їх було рішення».

Він пояснив, що це має бути саме діалог, а не ультиматуми.

«Заради миру в Україні ми готові спілкуватися, аби це не було дуже пізно, тому що з кожною Бучею, з кожним Маріуполем, з кожним таким кроком, містом, де є десятки поховань, зґвалтувань і страждань, із кожним таким кроком можливості і бажання щодо дипломатичного вирішення цього питання втрачаються», - підкреслив Зеленський.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також