У Sinovac кажуть, що співпрацювати з "Лекхімом" їм рекомендував уряд
13:02 23.01.2021
256

У Sinovac кажуть, що співпрацювати з "Лекхімом" їм рекомендував уряд, але Степанов це заперечує

Степанов наполягає на тому, що постачання в Україну вакцини через компанію-посередника було вимогою китайської сторони.

Представники китайського виробника вакцин від коронавірусу Sinovac Biotech стверджують, що співпрацювати з «Лекхімом» їм рекомендував український уряд, але міністр охорони здоров'я Максим Степанов наполягає, що посередництво «Лекхіму» є вимогою китайської сторони.

Те, що стосується підприємства "Лекхім", з яким укладено договір, і ми про це відразу заявили, це була умова, що компанія Sinovac Biotech, яка хотіла здійснювати постачання в Україну через це фармпідприємство – а це геть не маленьке фармацевтичне підприємство, яке, наскільки я розумію, давно співпрацює з компанією Sinovac Biotech, і це була умова китайської сторони, що своє постачання вони будуть здійснювати через це підприємство. Тому з ними уклали договір. Далі з іншими виробниками укладуть договори, відповідно, про ті чи інші кількості вакцин" - говорить Степанов.

У відділі міжнародної співпраці китайської імунобіологічної компанії Sinovac журналістів завірили, що співробітництво з компанією «Лекхім» Валерія Печаєва при поставках вакцини проти коронавірусу в Україну було рекомендацією уряду.

"Ми працюємо лише з урядами", - сказали в компанії

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також