У столичній лікарні пацієнту з COVID-19 знайшли місце лише в коридорі.
09:43 23.09.2020
265

Киянин Олексій Краснощеков на своїй сторінці в Facebook розповів, як після підвищення температури 22 вересня швидка доправила його в першу клінічну лікарню на Харківському шосе, але в лікувальному закладі  місце знайшлося лише в коридорі.

"Близько 5 ранку за мною приїхала "швидка" з метою госпіталізації. Протягом шести годин двічі температура долала позначку 39, і вдруге вже не збивалася навіть двома таблетками "Нурофену" і пакетом "Колдрекса",— пояснив чоловік.

Виявляється, спочатку його відвезли в приватну клініку, але одразу ж з'ясувалося – для госпіталізації необхідно, щоб тест на COVID-19 був проведений максимум напередодні, а, до того ж, була потрібна консультація пульмонолога — «тому вирішили їхати в першу міську клінічну лікарню на Харківському шосе", – деталізував свої «мандри» Олексій.

 Також він відзначив, що медики в лікарні вкрай стомилися – вони можуть дозволити собі спати не більше ніж по 30 хвилин.

"За останні 2-3 дні — 40 пацієнтів. Прийшла терапевт для консультації. Дуже лаялася, чому на другому тижні хвороби мені не призначили ін'єкційні антибіотики і крапельниці. Сказала, що місця є лише в коридорі, а там протяги + інфекційні хворі з різними інфекціями , тобто може бути перехресне зараження", – розповів дописувач.

 В кінцевому підсумку, оскільки реанімація йому була не потрібна, лікар виписала довідку з рекомендацією робити крапельниці і приймати антибіотики вдома, "а також рекомендувала щоночі викликати приватну швидку, яка збиватиме температуру".

 

Читайте також