ТОП-7 спецій від втоми
11:00 27.08.2016
253

1. Імбир

Найбільш «гаряча» приправа списку відрізняється високим вмістом ефірних масел. Викликає приплив крові до мозку, тим самим прискорюючи мозкову активність. Зміцнює імунітет і допомагає протистояти застуді. Прекрасний тонізуючий засіб, який підбадьорить не гірше кави. До того ж імбирний чай з лимоном допоможе вам скинути зайву вагу, так як прискорює обмін речовин.

2. Кориця

Ця ароматна пряність не дарма так любима кулінарами. Її секрет у тому, що вона покращує настрій, підвищує працездатність і навіть допомагає боротися з депресією! Ефірні масла кориці стимулюють мозкову діяльність і покращують зорову пам'ять. Крім того, кориця очищає судини головного мозку від шлаків, і головний біль більше не буде турбувати вас.

3. Розмарин

У весняний період ми особливо відчуваємо втому, так як організм виснажений. Ароматерапія з ефірною олією розмарину допоможе вам протистояти нападам втоми і поганого настрою. Розмарин має стимулюючу дію, справляється з розумової та фізичної навантаженнями і покращує пам'ять. Покращує концентрацію уваги і підвищує настрій. Для сеансів ароматерапії використовуйте аромалампу, а на роботу можна брати з собою кулончик з ефірною олією.

4. Лавровий лист

Лавровий лист - одна з найпопулярніших спецій. Дубильні речовини і ефірні масла підвищують стійкість до стресів і в короткий термін позбавляють від втоми. При весняної втоми дуже корисно приймати настій з лаврового листя: 2 листи лавра залити 05 літрами окропу. Настояти в термосі, процідити і приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день.

5. Базилік

Відмінна спеція для зняття симптомів втоми і нервової напруги. Вітаміни і антиоксиданти, що містяться в базиліці, пов'язують вільні радикали, зменшуючи стреси. Заспокоює нерви, знімає відчуття тривоги і знижує артеріальний тиск. Приготуйте оригінальний базиликовий чай: 1 столові ложки листя базиліка залити склянкою окропу і настояти 15 хвилин. Пити 2 рази в день, додаючи мед або цукор.

6. Кардамон

Ця ароматна східна пряність знімає втому, допомагає побороти апатію і нервозність, а також зміцнює нервову систему і широко використовується для лікування депресивних станів. Стимулює роботу мозку і підвищує працездатність. Кардамон універсальний - можна розжувати зернятко, заварити з ним чай або каву або прийняти ванну з декількома краплями ефірного масла.

7. М'ята перцева

М'ята - одне з найкращих засобів при стресі. Знімає нервове збудження, підвищує працездатність і покращує пам'ять. М'ята рекомендується в періоди надмірної інтелектуальної та фізичної втоми, застосовується в лікуванні безсоння і депресії. Пийте чай з м'ятою і лимоном, а в періоди сильного нервового напруження можна використовувати ефірна олія м'яти для масажу скронь: розбавте 1 краплю олії в чайної ложки води і ніжно масажуйте віскі 5-7 хвилин.

 

Попередня новина
Наступна новина
Читайте також