Вакцина від коронавірусу Pfizer перша в світі отримала дозвіл ВООЗ
19:08 02.01.2021
257

Всесвітня організація охорони здоров'я дала дозвіл на екстрене застосування препарату.

ВООЗ додала вакцину від коронавірусу, розроблену Pfizer і німецькою біотехнологічною компанією BioNTech, в список препаратів, доступних для екстреного застосування (Emergency Use Listing).

«Вакцина Pfizer і BioNTech сьогодні стала першою з початку епідемії вакциною, схваленою ВООЗ для екстреного використання. Фахівці з усього світу вивчили дані про безпеку, ефективність та якість вакцини, представленої Pfizer і BioNTech. Вони прийшли до висновку, що препарат відповідає критеріям безпеки і ефективності і що переваги його використання для боротьби із захворюванням компенсують потенційні ризики », - повідомляється в заяві, опублікованій в твіттер-акаунті організації.

 

Дозвіл на екстрене застосування видається у випадках, коли препарат необхідний для боротьби проти епідемії, але результати проходження всіх випробувань ще недоступні.

«Дозвіл ВООЗ на екстрене застосування дозволяє країнам прискорити внутрішній процес затвердження вакцини і початку його застосування. Це також дає ЮНІСЕФ можливість закупити вакцину для поширення в нужденних країнах », - відзначили в ВООЗ.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також