Італія, Норвегія і Данія призупинили використання вакцини AstraZeneca після випадків тромбоемболії у щеплених
14:04 12.03.2021
444

Данія і Норвегія призупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca, розробленим однойменною британською компанією і Оксфордським університетом. Італійська влада також відмовилися від партії цієї вакцини. Про це повідомляє ТАСС.

Норвегія прийняла рішення про припинення вакцинації препаратом після появи повідомлень з Данії. В Італії також послалися на «повідомлення про деякі серйозні побічні ефекти». У заяві данського управління охорони здоров'я зазначено, що після вакцинації у деяких людей утворилися тромби, а одна людина померла. Однак зв'язок між використанням вакцини та тромбами не підтверджений.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що в Австрії призупинили щеплення цим препаратом тому, що після вакцинації одна жінка померла, а в іншої розвинулася тромбоемболія легеневої артерії.

Відзначається, що Європейське агентство з лікарських засобів почало дослідження препарату. Зараз в Данії заявили про припинення щеплень на 14 днів - нове рішення про використання вакцини AstraZeneca буде оголошено з 29 березня по 1 квітня.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також