Сім простих правил від болю в голові через зміну погоди
15:14 23.09.2016
252

1. Масаж

Науково доведено, що якщо людина часто страждає від головного болю і при цьому хоча б 2-3 рази на тиждень виділяє трохи свого часу для масажу, то напади у неї будуть як мінімум в два рази рідше і набагато слабкіше. Масаж відновлює кровопостачання і дозволяє організму розслабитися - а це знімає спазми - головну причину болю. До того ж масаж голови - це дуже приємно. Робіть його плавними круговими рухами - просуваючись від потилиці до чола. А біо-точка, що відповідає за нормалізацію тиску, знаходиться під потиличним бугром.

2. Розтяжка

Болі напруги виникають через застій крові в області комірцевої зони і тому що м'язи затікають. Все просто! Розминаємо шию, піднімаючи голову вгору, потім опускає вниз, потім вправо-вліво і наостанок робимо головою кругові рухи. Причому в кінцевій точці кожного руху робимо шиєю потягуючий рух і фіксуємо шию і голову в такому положенні секунд на 10. Потім п'ять секунд відпочинку і приступаємо до наступного руху.

3. Тепле - холодне

Якщо біль пульсуючий, то можна прикласти лід або мокрий рушник до скронь - тут проходять важливі артерії, які постачає кров'ю кору головного мозку. Невелике зниження температури дозволяє швидко заглушити головний біль, радить експерт CNN Health. Навпаки, якщо біль є гнітючої - то слід покласти щось тепле на задню поверхню шиї - це створить відтік крові і знизить тиск.

4. Контролюйте вживання продуктів з кофеїном

Кофеїн може звужувати кров'яні судини навколо мозку, що викликає головний біль. Більш, ніж 3 чашки меленої або 5 розчинної спричинять проблеми. Спробуйте зменшити кількість, або перейти на напої без кофеїну. Пам'ятайте, що гіркий шоколад, звичайно, корисний для серця, але також містить в собі кофеїн і є одним з продуктів - провокаторів головного болю.

4. Не їжте всухом'ятку

Тканини, що оточують мозок, складаються на 90% з води, тому їх зневоднення призводить до подразнення нервів і болю. При нестачі рідини в організмі густішає кров, що ще більше посилює реакцію на погоду. Пийте 1,5-2 літра води щодня. Якщо їсте на ходу, тверду їжу обов'язково запивайте водою.

6. Увага - на горіхи, боби і імбир

Мікроелемент магній регулює приплив крові до мозку і рівень цукру в крові. Він міститься в свіжих зелених овочах, помідорах, горіхах, бобах, вівсянці. Разом з вітаміном В6 упорядковує вегетативну нервову систему і знижує метеочутливість (можна купити вітамінний комплекс з цими речовинами).

Також тим, кого часто мучать головні болі, добре частіше їсти імбир. Його активна речовина - капсаїцин блокує ефект деяких речовин, що викликають запалення кровоносних судин і мігрень. Також капсіацін міститься в зернах гірчиці і перці чилі.

7. Створюйте мікроклімат

Впоратися з тим, що за вікном, ми не можемо. Але створити вдома корисний для вашої голівоньку мікроклімат під силу кожному. Дуже часто ми не можемо впоратися з головним болем без ліків просто тому, що не вміємо розслаблятися. Звідси і постійне перенапруження. Виділіть "розвантажувальні" хвилини - хоча б 20 хвилин після робочого дня слухайте приємну фонову музику (краще без слів, щоб не концентруватися на змісті пісні і не починати наспівувати), вчіться по йогівської принципом контролювати дихання. І найголовніше - треба привчити себе на короткий час очищати голову від всіх сторонніх думок! На думку вчених, за день ми засвоюємо всього 5-7% потрібної інформації, всі інші думки - порожні турботи.
 
Джерело: zdorovia.com.ua
Наступна новина
Читайте також