Шість корисних властивостей винограду
16:32 05.09.2016
253

При цьому в будь-якому вигляді ці ягоди будуть приносити велику користь зля здоров’я, пише Care2. Включивши виноград до свого раціону, ви будете почуватися ситим та енергійним.

Шість фактів про користь винограду виглядають так:

Профілактика раку. Як і багато інших фруктів і овочів, виноград містить багато антиоксидантів, які допомагають боротися з вільними радикалами, що викликають в організмі рак. Також виноград містить поліфеноли, які здатні запобігати раку ротової порожнини, легенів, підшлункової залози, простати, стравоходу і товстої кишки.

Поліпшене травлення. В ягодах винограду міститься клітковина, яка благотворно впливає на кишкову мікрофлору.

Здоров’я серця. Виноград містить флавоноїд кверцетин, який допомагає знизити рівень поганого холестерину і запобігає запаленням. Клітковина і калій у складі винограду корисні для серцево-судинної системи.

Низький глікемічний індекс. Виноград володіє низьким глікемічним індексом, а значить – допомагає регулювати рівень цукру в крові. Також ягоди надовго зберігають відчуття ситості.

Довголіття. Виноград містить фітонутрієнти, включаючи феноли, поліфеноли, ресвератрол і каротеноіди, які покращують самопочуття і сприяють довголіттю.

Здорова шкіра. Ресвератрол сприяє боротьбі з вуграми та іншими дефектами шкіри, а антиоксиданти зменшують ознаки старіння шкіри.

Читайте також