МАЙЖЕ 20 ТИСЯЧ ВИЇЗДІВ ДО ВІННИЧАН ЗДІЙСНИЛИ МОБІЛЬНІ МЕДИЧНІ БРИГАДИ, ЯКІ ВІДБИРАЮТЬ ЗРАЗКИ ДЛЯ ПЛР-ТЕСТУВАННЯ
15:42 21.10.2020
256

Майже 40 тисяч зразків для ПЛР-тестів відібрали мобільні бригади, які працюють у Вінниці з початку епідемії коронавірусу. Загалом у місті є 16 таких бригад у 5-ти ЦПМСД міста. З початку пандемії вони здійснили 19927 виїздів, повідомляє Вінницька міська рада. 

Ще весною у міських центрах первинної медико-санітарної допомоги Вінниці було створено спеціальні мобільні медичні бригади, які виїжджають до пацієнтів з підозрою на COVID-19. Вони оглядають хворого та здійснюють забір біологічного матеріал для проведення лабораторного аналізу.

«У місті з кожним днем зростає кількість хворих та тих, хто має підозру на ковід. Людям з симптомами вірусного захворювання потрібно в першу чергу звернутись до свого сімейного лікаря телефоном. Сімейний лікар визначить необхідність та доцільність проведення ПЛР-дослідження на коронавірусну інфекцію. Якщо сімейний лікар вирішить, що людині потрібно здати такий аналіз, до пацієнта  приїде мобільна бригада та проведе забір відповідного матеріалу», – розповіла заступник директора департаменту охорони здоров'я міської ради Світлана Стефанкова

Автор: Анна Макарчук
Читайте також