Пристрасть до алкоголю заважає жінкам адекватно оцінювати чоловіків
18:15 07.12.2016

Канадські вчені встановили, що вживання алкоголю жінками, в тому числі помірне, негативно впливає на їх мозок: навіть у тверезому стані вони виявляються нездатними адекватно оцінити чоловічу привабливість,  

Так, зокрема, жінки, що вживають алкоголь, не можуть визначити симетричність обличчя чоловіка, яка, як правило, є ознакою привабливості і гарних генів,

Вчені з Університету Лейкхеда в Канаді провели дослідження, в ході якого 45 молодих жінок повинні були оцінити привабливість чоловіків.

Кожній жінці показали 60 пар чоловічих облич, з кожної пари слід вибрати обличчя, яке жінка вважає більш привабливим. Виявилося, що чим більше алкоголю жінки вживали протягом останніх шести місяців, тим менш адекватно вони оцінювали чоловічу привабливість. Навіть ті жінки, які вживали спиртне п'ять разів на місяць, мали меншу кількість балів, ніж ті, хто не пив взагалі.

Доктор Кірстен Ойнонен говорить: "Дослідження показує, що жінки, які вживають алкоголь, навіть будучи тверезими, погано сприймають симетричність чоловічого обличчя. Тому чоловік їм здається більш привабливим, ніж він є насправді".

Дослідники припускають, що алкоголь може досить довго таким чином впливати на мозок жінки. Вчені спробують назвати точну тривалість такого впливу, і при цьому не виключають, що йому властиво вкорінюватися назавжди з моменту вживання спиртного.

Відзначимо, результати соціологічного дослідження на замовлення Wall Street Journal показують, що більше третини європейців ніколи не вживають алкоголь, а в Італії ті, хто взагалі не вживають алкоголь складають 53% населення.

Читайте також