Користь та шкода червоного вина для здоров'я
21:34 10.04.2017
252

Жителі багатьох країн, вважають червоне вино своїм національним напоєм, до таких відноситься, наприклад, Франція, де червоне вино п'ють практично як воду. Французи точно знають все про користь і шкоду червоного вина, - пише HelthyDiet.

До існуючого ряд продуктів, про які постійно ходять суперечливі відгуки, входить і червоне вино.

Одними з найбільш якісних і корисних для організму людини червоних вин у всьому світі справедливо вважаються французькі вина. Дані сорти червоних вин обгрунтовано володіють потужними антиоксидантними властивостями. Населення, яке проживає в районах, де традиційно вживають жирну і просмажене їжу разом з вином, майже не страждає серцево-судинними захворюваннями. Вся справа в помірному вживанні червоного французького вина. Вміщені в даному вини речовини антиоксиданти, такі, як катехін і сапоніни, прекрасно захищають клітини організму від дії вільних радикалів.

Про користь і шкоду червоного вина постійні суперечки ніколи не вщухнуть. Навіть входить в червоне вино антиоксидант ресвератрол абсолютно не зможе переконати противників вживання вина в позитивному впливі якісного червоного вина на організм людини. Численні дослідження вчених різних країн підтвердили унікальну здатність антиоксиданту, що входить у французькі вина та червоні вина безлічі інших країн, запобігати ракові захворювання, протидіяти подальшому розвитку вже наявних серйозних захворювань. Саме антиоксидант ресвератрол запобігає мутацію ДНК, зводить вплив вільних радикалів на немає. Фахівцями-онкологами зазначено, що даний антиоксидант протидіє розвитку метастазів.

Говорячи про користь і шкоду червоного вина, абсолютно необхідно сказати, що саме обмежена доза щоденного вживання цього напою благотворно діє на поліпшення життєдіяльності людини. Якісне червоне вино, виготовлене з винограду, що виріс на землях багатьох південних країн, впливає виключно позитивно на загальний стан людського організму. Червоне вино, вироблене невідомо з якої сировини, цілком обгрунтовано вважається виключно шкідливим продуктом для здоров'я людини. Доповнює картину негативну непомірне безконтрольне вживання такого продукту. Одним з корисних властивостей справжнього якісного червоного вина справедливо вважаються її кроворазжіжающіе властивості, що є виключно позитивним фактором. Густа кров - вірна ознака тромбоутворення. Існує припущення, що має серйозне підтвердження численними дослідженнями, що антиоксидант ресвератрол є потужним фітоестрогенів. Це уточнення до питання користі і шкоди червоного вина. Фітоестроген має на організм людини позитивний вплив, аналогічне впливу гормону естрогену.

Враховуючи все вищевикладене, необхідно встановити безпечні рамки правильного вживання червоного вина, що приносить виключно користь. Нормальною дозою вживання цього напою вважається 50 - 100 грамів щодня. Якщо ви є непримиренним противником алкогольних напоїв, то поповнити зміст антиоксиданту ресвератролу вам допоможуть журавлина, арахіс і чорниця, теж мають у своєму складі даний корисна речовина. Одним з факторів за помірне вживання червоного вина впевнено можна назвати його калорійність, навіть 80 калорій на 100 грамів червоного вина відчутні при бажанні скинути зайві кілограми.

Користь і шкода червоного вина - проблема, яка не має однозначного вирішення. Маса чуток і домислів різноманітних викликають діаметрально протилежні думки, це природний процес при розгляді властивостей червоного вина, постійно присутнього на полицях сучасних супермаркетів. Але існують захворювання, при яких, якщо неможливо придбати якісне червоне вино, краще взагалі відмовитися від нього. Звичайно, це цироз печінки, високий тиск, остеопороз, рак шлунка. Необхідно відзначити невідповідність вживання червоного вина разом з лікарськими препаратами.

Цей дивовижний напій настільки делікатний продукт, що його позитивні якості можуть перетворитися на протилежні при неправильному зберіганні і несумлінному виробництві. Виключним і основним властивістю вживання червоного вина є розумність.

Читайте також