І група крові: якими продуктами не слід зловживати
19:46 14.11.2016
252

Усіх людей, вчені поділили на 4 категорії відповідно до їхньої групи крові.

"Мисливці", "землероби", "кочівники" та "наші сучасники". Згідно з цією класифікацією фахівці підібрали корисні та не дуже продукти для кожної групи крові. Зупинимось на "мисливцях", тобто першій.

У них сильна система травлення, міцний імунітет. Однак, люди з першою групою крові складно пристосовуються до зміни дієти та умов навколишнього середовища. А імунна система іноді надто активно бореться та може викликати алергічні реакції. У "мисливців" уповільнений обмін речовин. Тому їм рекомендують активно займатися фізичними вправами, якщо вони мають наміри схуднути.

Корисні продукти

Раціон першої групи має бути збагачений протеїнами. Вони від природи м'ясоїдні. Рекомендується вживати будь-яке м'ясо, крім свинини, рибу, морепродукти, некислі овочі та фрукти, житній хліб, бобові та гречку. З напоїв слід віддавати перевагу зеленому чаю та настою з шипшини. Також пити м'ятні чаї або липові. Не слід відмовляти собі в шпинаті, солодкому перці, петрушці, цибулі, часнику, броколі та гарбузі. А салати краще заправляти оливковою олією, яка не буде обтяжувати організм.

Нейтральні продукти

До таких відносять буряк, моркву, огірок, кріп, редиску, кабачок, томат, кавун, диню та зелений горошок. Не дають користі першій групі пиво, червоне та біле вино, чай із ромашки або листя малини.

Важкі для організму

Лікарі не рекомендують зловживати вівсянкою. Також не слід їсти багато грибів, картоплі, баклажанів, ревеню, апельсинів, кукурудзи. Необхідно уникати маринадів та кетчупів, соленої риби, жирних сирів та йогуртів. З напоїв слід виключити каву, алкоголь.

Читайте також