Дієтолог розповіла, скільки чашок чаю можна випивати щодня
15:20 16.01.2019
261

Найздоровіший напій – це вода, а потім може іти кава – теж природний, не перероблений продукт, чай – трав'яний, зелений, чорний і так далі. Але вони мають лише доповнювати наш водний раціон – одна-дві чашки, краще одна. Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

"Найздоровіший напій – це є вода, а потім може іти кава – теж природний, не перероблений продукт, чай – трав'яний, зелений, чорний і так далі. Але вони мають лише доповнювати наш водний раціон – одна-дві чашки, краще одна", - зазначила медик.

За її словами, зокрема, зелений чай – це універсальний адаптоген, який містить багато антиоксидантів, покращує роботу печінки, внутрішніх органів. Однак випивати лише одну чашку зеленого чаю на день, так само, як і чорного, цілком достатньо для організму.

При цьому вона додала, що для жителів України більш природними є такі напої, як травині відвари чи настої (листя, ягоди, малини, суниці тощо), узвари, компоти із сухофруктів. Втім основним напоєм протягом усього дня для людини має бути вода.

Читайте також