Затоплення зоопарку у Новій Каховці: Вижили лише лебеді та качки
17:23 06.06.2023
258

Затопленням окупованого зоопарку "Казкова діброва" у Новій Каховці врятувались лише лебеді та качки, повідомляє організація UAnimals, яка займається захистом прав тварин.

Представники UAnimals встановили контакт з керівництвом зоопарку "Казкова діброва" у Новій Каховці, яке підтвердило повністю затоплення закладу. За їх словами, лише лебеді та качки зуміли вижити у цій катастрофі.

Особа, з якою спілкувалися представники UAnimals, виразила своє розчарування: "Ми докладали всіх зусиль, щоб зберегти зоопарк під час окупації. Тепер він більше не існує".

Підірвання греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС) на Херсонщині відбулося 6 червня 2023 року близько 3:00 за московським часом. Каховська ГЕС була повністю зруйнована і не може бути відновлена.

Наразі існує додаткова загроза для Запорізької атомної електростанції (АЕС), проте ситуацію вдається контролювати, повідомляє Енергоатом.

Відкрито кримінальне провадження щодо екоциду, пов'язаного з цими подіями.

Раніше засоби масової інформації повідомляли, що внаслідок підриву ГЕС у Новій Каховці затопило місцевий зоопарк "Казкова діброва", а всі тварини, які там перебували, загинули.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також