За І півріччя на Вінниччині офіційно працевлаштувалось понад 57,7 тисяч громадян
13:32 22.07.2021
286

Впродовж січня-червня 2021 року суб’єкти господарювання регіону подали понад 9,5 тисяч повідомлень про прийняття на роботу більш ніж 57,7 тисяч найманих осіб, повідомив начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

Посадовець зауважив, що проти аналогічного періоду минулого року кількість таких повідомлень на 661 зменшилась, утім кількість осіб, які були працевлаштовані, суттєво зросла – на більш ніж 5,4 тисячі осіб. Зазначені цифра свідчить про те, що у постковідний післякарантинний період бізнесова активність регіону поступово відновлюється. Цьому сприяють і заходи з легалізації трудової зайнятості населення у регіоні.

Нагадаємо, працедавці зобов’язані повідомляти органи ДПС про прийняття ними на роботу працівників, подавши відповідне повідомлення за встановленою формою. За неподання чи несвоєчасне подання такої звітності передбачено штраф у розмірі мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні становить 6 тисяч гривень.

Отож, користуючись нагодою, Микола Суржиков ще раз наголосив: «"Тінізація праці” є вкрай негативним явищем сьогодення від якого потерпають як самі працівники, через позбавлення соціальних гарантій та прав, так і територіальні громади, бюджети яких не отримують належні податкові надходження. Саме тому детінізація ринку праці наразі має бути у пріоритетах не тільки податкової служби, а й усіх свідомих мешканців громади, які дбають про добробут свого міста, села чи селища».

Джерело: ГУ ДПС у області

Автор: Анна Макарчук
Читайте також