Єврокомісія дорікнула Україні за практику видачі громадянам двох закордонних паспортів
10:02 05.08.2021
315

Європейська комісія зафіксувала негативні тенденції в сфері міграції в зв'язку з практикою видачі в Україні двох закордонних паспортів. Про це йдеться в четвертій доповіді Єврокомісії про механізм припинення безвізових режимів, підготовленій для Європарламенту та Європейської ради.

"Візова політика України не повністю відповідає списку третіх країн, громадяни яких є суб'єктами надання віз для короткострокового перебування в ЄС", - зазначається в документі.

Зокрема, Польща виявила громадян України, що мають більше одного законно виданого паспорта, іноді зі зміненими особистими даними, які можуть дозволити їм залишатися в ЄС за межами обмеження в 90 днів у будь-який 180-денний період.

Що стосується безпеки документів, Єврокомісія звернула увагу, що наявність двох закордонних паспортів у громадян України буде можливою ще кілька років: біометричні паспорти для поїздок за кордон в країні видаються з 2015 року, а останні небіометрічні паспорти були видані в 2016 році. Повне закінчення їх терміну дії відбудеться в 2026 році.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також