ЄС та ЄБРР сприяють розвитку ринку екологічних автомобілів в Україні
15:28 06.08.2021
258

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський Союз(link is external) (ЄС) сприяють розширенню ринку екологічних автомобілів в Україні(link is external) наданням одному з провідних українських автомобільних імпортерів компанії «Віннер» пакету фінансування, що включає у себе кредит і гарантію.

ЄБРР надає кредит €20 млн, який доповнить власну інвестицію компанії у розмірі  €23 млн у програму екологічного розширення, що включає у себе будівництво нових дилерських центрів «Рено» і «Вольво», а також розширення логістичних потужностей та інфраструктури сервісу і дистрибуції, у тому числі для електромобілів. 

ЄС надає гарантію від першої втрати через Європейський фонд сталого розвитку (ЄФСА) для муніципального, інфраструктурного та промислового секторів у рамках Team Europe – спільного підходу Європейського Союзу та його партнерів до реагування на пандемію Covid-19.

Нові дилерські центри будуть спроєктовані відповідно до стандартів екологічного будівництва BREEAM(link is external) або EDGE(link is external), що забезпечить підвищення енергоефективності в компанії. «Зелені» будівлі поки що є рідкістю в Україні – станом на сьогодні існує лише одна будівля з сертифікацією BREEAM на весь сектор ритейлу. «Віннер» буде першим автомобільним дилером в Україні, який отримає сертифікацію за «зеленими» стандартами. Фінансування також допоможе компанії побудувати у Києві перший «зелений» ремонтний центр.

Компанія «Віннер» просуває більш чисті технології та соціально відповідальну корпоративну політику в українському секторі автомобільного ритейлу. З 1992 р. компанія вже інвестувала в Україні понад €100 млн і планує значні нові інвестиції. Вона була першим імпортером і продавцем екологічних автомобілів в Україні та наразі є лідером на цьому ринку. У компанії був проведений «зелений» аудит за кошти Спільного фонду технічного співробітництва Тайваню та ЄБРР(link is external) та передінвестиційний аналіз за кошти ЄС.

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне сказав: «Ми дуже раді об’єднати зусилля з ЄС для сприяння розвитку в Україні екологічно свідомого бізнесу з прямими іноземними інвестиціями. Я особливо радий бачити, що компанія розширює діяльність на ринку електромобілів. Завдяки цьому вулиці стануть чистішими, а міста – більш приємними для пішоходів і велосипедистів».

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також