Впровадження нової антикорупційної дисципліни: 10 українських вишів долучаються до проєкту
10:32 17.06.2023
255

З нового навчального року українські студенти вищих навчальних закладів матимуть можливість вивчати нову дисципліну з антикорупційної тематики. Цей пілотний проєкт, запроваджений у рамках Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, дозволить університетам, які подали заявки та успішно пройшли відбір, впроваджувати цю дисципліну протягом навчального семестру. Пізніше вона стане обов'язковою для всіх національних закладів вищої освіти.

Основна мета проєкту полягає в тому, щоб допомогти студентам зрозуміти історію та значення понять "корупція" та "доброчесність". Крім того, вони матимуть можливість ознайомитися з роллю та можливостями громадян у боротьбі з корупцією.

Дисципліну "Антикорупція та доброчесність" будуть викладати у 10 українських вузах, зокрема, у Києво-Могилянській академії, Українському католицькому університеті, Національному технічному університеті "КПІ ім. Ігоря Сікорського" та інших. Під час відбору вишів враховувалася їхня мотивація та готовність до співпраці. Також забезпечено географічний розподіл закладів, щоб охопити різні міста України.

Педагогів, які викладатимуть цей курс, вибирають самі виші, проте Офіс доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції візьме на себе відповідальність за їх підготовку. Цього літа заплановано двомодульне навчання для викладачів.

Університети матимуть можливість вводити курс вибірково для всіх спеціальностей або робити його обов'язковим для студентів права або соціальних наук. Ця нова антикорупційна дисципліна сприятиме формуванню свідомих та відповідальних громадян, які зможуть активно приєднатися до боротьби з корупцією у суспільстві.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також