Волонтерський штаб «Українська команда» Вінниччини привітав новонароджених з Днем вишиванки
17:00 19.05.2023
284

Щороку у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Цьогоріч волонтери вінницького осередку «Українська команда» з нагоди цього свята вирішили привітати новонароджених українців та україночок пологових будинків міста Вінниці. 

«Попри війну у країні, ми захотіли все-таки дотриматись традиції цього свята. Свої перші вишиванки у житті отримали новонароджені вінничани та вінничаночки, які з'явились на світ у Вінницькому міському клінічному пологовому будинку №1 та у Вінницькій обласній клінічнійлікарня ім. Н. І. Пирогова. Відтепер кожен з них має власний український оберіг!»,- розповідає Юлія Дьомкіна, голова виконавчого комітету Волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини.

Новоспечені матусі, не дивлячись на втому, неабияк зраділи візиту та привітанню волонтерів. Зізнались, що неочікували на такі подаруночки та приміряли українське вбрання для свого улюбленого малюка.

«Бажаємо кожному малюку зростати здоровим, міцним та гідним громадянином своєї України! Дякуємо кожному, хто доєднався до нашої святкової та радісної події, разом ми здатні зробити ще більше добрих справ»,- наголошує відома громадська діячка Людмила Станіславенко.

Довідково:

Вперше День вишиванки в Україні відзначили у 2006 році. Студентка Чернівецького національного університету Леся Воронюк запропонувала своїм одногрупникам прийти на заняття у вишитих сорочках. Ініціативу підтримали і викладачі, і студенти усього навчального закладу. З кожним роком кількість учасників акції більшала в рази, а далі свято почало відзначатись за стінами університету, по інших містах України. Ідея цього свята полягає у здійсненні звичайним свідомим громадянином здійснити один простий вчинок – одягнути вишиванку.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також