Влада Токіо вирішила не пускати глядачів на Олімпійські ігри через коронавірус
18:30 09.07.2021
256

Олімпіада в Токіо пройде без глядачів і в умовах надзвичайного стану, який був оголошений в Японії через поширення нового штаму коронавірусу «Дельта». Про це повідомляє Kyodo.

Рішення було прийнято за два тижні до старту ігор, які пройдуть в країні з 23 липня по 8 серпня, і воно вже погоджено з Міжнародним олімпійським комітетом.

Раніше передбачалося, що влада Японії не допустить на Ігри іноземних туристів, але змагання зможуть подивитися місцеві жителі. Однак через ситуацію з коронавірусом в країні був оголошений режим надзвичайного стану, який діє до 22 серпня.

«Ми приносимо вибачення тим, хто купив квитки і сподівався подивитися на змагання», - заявила глава оргкомітету Олімпіади Сейко Хашимото.

Заборона на глядачів на сусідні з Токіо регіони не поширюється. У деяких префектурах дозволений допуск з лімітом 10 тисяч чоловік і не більше 50% заповнюваності об'єктів, в інших - на змаганнях зможуть бути присутніми тільки учні шкіл, які отримали квитки за спеціальною програмою. Окремі рішення прийматиме місцева влада.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також