Вінницький колектив незрячих гастролює по області
13:12 18.03.2023
322

Колектив художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих не обмежується концертами в обласному центрі, але й гастролює по районах. 17 березня він завітав до села Глибочок Тростянецької територіальної громади (Гайсинський район). Там незрячі музики презентували концертну програму «Музика природи».

Вінничани виступали в затишному Будинку культури, перед вдячними слухачами, більшість із яких складали учні місцевих шкіл. Митці з міста над Бугом представили найкращі твори свого репертуару та поспілкувались з місцевими мешканцями.

Староста села Глибочок Валентина Горбань запросила колектив незрячих приїздити регулярно. І, за українською традицією, вручила коровай як символ гостинності.

—  Ми завжди раді гостям, які в цей складний час передають нашим людям своє тепло, — сказала Валентина Горбань.

— Ми намагаємось донести дітям любов до рідної землі та наших традицій. І концертна програма була практичним прикладом цього, — додала директорка Глибочанської гімназії Валентина Дригант.

Директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький і голова обласної організації УТОС Віктор Зелінський задоволені, що у нинішні складні часи мистецтво людей з інвалідністю по зору може підтримувати людей, приносити їм хвилини радості та заспокоєння.

— Це наш невеликий внесок у майбутню перемогу,  — підсумував Віктор Зелінський.

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Марія Петренко
Читайте також