Вінницькі тренери прагнуть повернути «спартаківський» футбол на рівень аматорів
13:30 28.06.2023
317

Одним з корінних вінницьких «спартаківців» є  відомий тренер із футболу Андрій Дзядик, член цього спортивного товариства із 2003 року. Він задоволений, що Едуард Михайлов взяв на себе керівництво міським осередком. Із ним пов’язує мрію щодо відродження славних «спартаківських» традицій. Адже у спорттоваристві виховали чимало чудових футболістів. Приміром, вінничанин Артем Недозимований, який починав свою футбольну кар’єру у «спартаківській» ДЮСШ, нещодавно підписав контракт із донецьким «Шахтарем». Він входить до збірної України серед юнаків до 16 років. Багато й інших колишніх вихованців вінницького «Спартака» грають у футбольних командах майстрів, виступають у чемпіонатах України.

Наразі юні вінницькі «спартаківці» тренуються на базі шкіл № 34 і № 29. Це футболісти 2013 — 2015 р.н. Новачків набиратимуть восени.

 Ці діти 2013 — 2015 р.н тренуються у двох групах початкової підготовки вже понад два роки. Вони вже неодноразово брали участь в товариських матчах і футбольних фестивалях, —  інформує Андрій Дзядик.

Раніше команда «Спартака» виступала в чемпіонаті міста серед чоловіків (аматорів). Тепер тренери прагнуть це відновити.

Ми маємо знову вийти на аматорський рівень. Для цього треба плідно попрацювати із дітьми хоча б три — чотири роки. Якщо відновимо роботу «спартаківської» ДЮСШ, будемо додатково набирати тренерів із футболу, — продовжує Андрій Дзядик.          

     

Джерело: пресцентр Вінницької міської організації ФСТ «Спартак»

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також