Вінничанин встановив новий світовий рекорд у жимі лежачи
17:59 29.05.2023
260

Вінницький пауерліфтер Іван Чупринко здобув вражаючі перемоги на чемпіонаті світу з жиму лежачи, який проходив у місті Сан-Сіті, Південно-Африканська Республіка. Він став чемпіоном світу у двох дисциплінах і побив світовий рекорд, який тримався з 2015 року.

У ваговій категорії до 74 кілограм Іван Чупринко вразив своїх суперників та вболівальників. 23 травня він здобув золоту медаль та титул чемпіона світу з класичного жиму лежачи, піднявши вражаючу вагу 210 кілограм. Він випередив найближчого конкурента на 40 кілограм.

У змаганнях 27 травня в екіпірувальному жимі лежачи Іван Чупринко продовжив вражати своїми досягненнями. Він підняв неймовірну вагу 300,5 кілограм, що є новим світовим рекордом. Цей рекорд не міг бути побитий з 2015 року. Навіть спроба підняти планку у 310 кілограм була надзвичайно близькою до успіху.

В результаті цих великих досягнень Іван Чупринко став чемпіоном світу у ваговій категорії до 74 кілограм та абсолютним чемпіоном світу. Його зусилля та вирішеність довели, що він є справжнім примірником сили та спортивної майстерності.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також