В Україні запускають відеокампанію з сексуальної освіти для підлітків
16:01 21.07.2022
267

Агенція ООН з сексуального і репродуктивного здоров’я UNFPA створила діджитальний анімаційний серіал "Пубертат". У ньому головний герой Пубертат переживає кризу підліткового віку й долає її виклики.

Пубертат – і назва серіалу, і ім’я головного героя, що фігурує в кожному ролику. За словами представниці креативної групи, спільно з якою розроблявся фільм, Оксани Гончар, цей персонаж відображає внутрішній стан підлітка.

"Коли на все реагуєш гостро, коли хочеться луснути від злості, а вже за секунду перетворитися на невидимку. Ми всі були на цій емоційній гойдалці. Тому й відобразили усі коливання буквально", – каже вона.

Наразі на сторінці проєкту в Instagram є вже кілька роликів, в яких йдеться про прийняття підлітками свого тіла та про захист особистого простору.

Пубертат переживає досвід порушення особистих фізичних кордонів у ліфті та вчиться розповідати про це близьким, вперше стикається з неприємними запахами тіла і вчиться любити свої чудові вуха та ніс.

"Ця кампанія сьогодні має велике значення особливо тому, що багато молодих людей через гуманітарну кризу змушені покинути свої домівки та піддаються значному ризику втрати своєї тілесної автономії. "Пубертат" слугуватиме путівником, який супроводжуватиме їх у різних змінах, як фізичних, так і емоційних", – прокоментував представник UNFPA в Україні Хайме Надаль.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також