В Україні тестуватимуть нову систему оперативного інформування населення
16:07 06.09.2022
264

Державна служба за надзвичайних ситуацій повідомила, 7 вересня розпочнеться тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

"З 7 вересня 2022 року у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві розпочнеться тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації",- йдеться у повідомлені

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням:  швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено.

Проте, як зазначається, технологія Cell Broadcast має і деякі обмеження з боку абонентського обладнання. Існує велика ймовірність, що моделі телефонів до 2019 року випуску не зможуть приймати оповіщення Сell Broadcast.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також