В Україні повертають 30 тис. грн доплати військовим
19:36 10.04.2023
688

Депутати Верховної Ради проголосували за повернення доплат військовим у розмірі 30 тис. грн. Такі ж доплати хочуть повернути працівникам ДСНС та поліцейським. Проте, щоб зміна набула чинності, ймовірно, доведеться також внести правки до держбюджету.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану. 

"Важливо! Доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським. Нарешті справедливість відновлена! Добилися цього!" - написав він.

У документі зазначається, що:

  • На період дії воєнного стану військовослужбовцям, особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейським щомісяця виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тис. грн незалежно від покладених на таких осіб завдань чи районів проходження служби.
  • Для таких осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів щодо національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), зокрема на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (зокрема військовослужбовцям строкової служби), розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн у розрахунку на місяць пропорційно до часу участі в таких діях та заходах.
Автор: Павло Петрушко
Читайте також