В музеї-садибі Миколи Пирогова у Вінниці пройде тематичний пікнік
20:01 13.08.2021
393

4 вересня на території музею-садиби видатного вченого відбудеться перший Пироговський пікнік, в рамках якого вінничани та гості міста зможуть відчути атмосферу доби Миколи Пирогова.

Микола Іванович Пирогов — учений зі світовим ім’ям, який останні 20 років життя провів під Вінницею у мальовничій садибі «Вишня». Її будівлі та парк збереглися до нашого часу і зараз є частиною комплексу Національного музею-садиби М.І. Пирогова.

Ця локація вже понад півстоліття є справжнім туристичним магнітом Вінниці. Її часто використовують  для весільних та художніх фотосесій. Зараз запити та інтереси відвідувачів змінюються, проте і музей розширює перелік своїх функцій. Впродовж усього літа на території садиби був розташований концертний майданчик просто неба, який приймав гастролюючих артистів і до тисячі відвідувачів за подію. На черзі — довгоочікуваний тематичний Пироговський пікнік, ініційований у 2020 році колективом музею та ГО «Клуб подільської кухні» в рамках туристичного хакатону TourMix. Захід підтримала Вінницька міська рада в рамках реалізації Стратегії розвитку туризму до 2030 року.

Захід пройде 4 вересня у форматі ретро-пікніка другої половини ХІХ ст. у поєднанні з тематичними майстер-класами та презентацією книги «За рецептами Миколи Пирогова» у живій атмосфері садиби «Вишня». Його метою є популяризація імені видатного хірурга та розкриття й підсилення туристичного потенціалу цієї локації.

Відвідувачів зустрічатимуть костюмовані персонажі власників садиби. На території буде пікнікова зона, фуд -корт, ярмарок смаколиків від місцевих виробників. Учасники події зможуть відвідати екскурсії, долучитися до ретро - пікніка, майстер-класів з приготування різних видів чаю та кави, гри у крокет та історичних танців, відвідати тематичні лекції та презентацію книги-довідника «За рецептами Миколи Пирогова», виданої в рамках конкурсу соціокультурних грантів Вінницької міської ради.

Вхід на територію музею проходитиме за стандартними тарифами (дорослі — 20 гривень, діти — 10 гривень,  пільгові категорії — безкоштовно). Захід триватиме з 11:00 до 17:00. Відвідувачі зможуть розташуватися у пікнікових зонах на території музею з дотриманням правил перебування.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також