Україну на “Євробаченні-2022” представлятиме Аліна Паш, Kalush не згодні
12:04 13.02.2022
252

У фіналі нацвідбору на “Євробачення-2022” перемогла Alina Pash, а гурт Kalush Orchestra посів друге місце отримавши на один бал менше.

Про це повідомляє Суспільне.

Український репер, фронтмен гурту Kalush Олег Псюк звинуватив представників “Суспільного” у нібито нечесному підрахунку голосів, за підсумками якого в фіналі національного відбору “Євробачення – 2022” перемогла не його команда, а співачка Alіna Pash.

Cкандал виник через те, що під час оголошення балів від телеглядачів ведучий кілька разів переплутав бали учасників.

Відео того, що відбувалося за лаштунками конкурсу, пізно ввечері 12 лютого 2022 року, відразу після оголошення офіційних результатів з’явилося на каналах у Telegram та YouTube, що висвітлюють перебіг конкурсу.

Також група пригрозила організатору судом, якщо їхні вимоги не виконають.

“Коли ми хотіли перевірити результати протоколу перед нами закрили двері. І купа охорони тримала двері, після того, як двері відкрили усі порозбігалися, все що ми могли зробити це силою їх тримати. Ми хочемо справедливості, покажіть тільки нам цю карточку і все. Мені здається дуже дивна позиція. Якби там було б усе добре то не було б таких дій”, — заявив лідер гурту Олег Псюк.

Він наголосив, що результати було сфальсифіковано: “Якщо все справедливо, то відразу показується, а тут такого мені не здалося. Люди всі за нас, ви ж бачили. Я впевнений що ми виграли з величезним відривом, ви не уявляєте скільки, за нас вся Україна, ми піднімемо прям людей. Є фальсифікація”.

Член журі Нацвідбору член правління Суспільного, режисер Ярослав Лодигін пояснив, чому відбулася плутанина під час оголошення результатів.

“Під час оголошення ведучий Тимур Мірошниченко заплутався, оскільки отримав у вухо редакторську помилку при читанні документу де було багато цифр і номерів. Ця плутанина не стосувалася лідируючих позицій, там було все дуже чітко озвучено. З приводу кількості голосів, які було віддано тому чи іншому учаснику, я думаю що ми зможемо переговорити з авторитетною аудиторською компанією, яка поставила своє ім’я на незалежному підрахунку. Я думаю що це не буде секретом, скільки там проголосували. Ми не є комерційною організацією, ми Суспільний мовник, у нас немає завдання заробити грошей з СМС чи применшити їхню кількість. Ми гарантуємо, що ніякого втручання у підрахунки не було”,— наголосив Лодигін.

Він додав, що буде проведено перевірку, щоб зрозуміти як відбувався підрахунок і всі результати будуть опубліковані.

До слова, Паш виявилась внесеною у базу “Миротворець” за незаконний перетин українського кордону з метою потрапляння в окупований Крим.

Євробачення 2022 пройде в Турині (Італія). Відомо, що цього року конкурс пройде за новими правилами. Раніше артистів вибирали в двох півфіналах і в фіналі, в цьому році ефір буде один – фінальний.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також