Українці стали чемпіонами світу зі спортивно-бальних танців
13:01 10.09.2021
262

Українські танцюристи стали тріумфаторами Blackpool Dance Festival  — найбільш авторитетного та престижного міжнародного фестивалю зі спортивно-бальних танців у Блекпулі (Великобританія) зі 100-річною історією. Відразу три пари українських спортсменів, серед яких пара дітей, здобули перемогу в окремих категоріях, і ще 8 пар стали фіналістами. Урочиста зустріч зі спортсменами у Києві відбулася 9 вересня за участі Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.



Ініціатором та організатором зустрічі виступила Британська академія танцю «Winter Gardens» на чолі з Єлизаветою Дружиніною, танцюристкою та хореографом, майстром спорту зі спортивно-бальних танців, фіналісткою телешоу «Танцi з зірками».

Особисто привітати чемпіонів із престижними перемогами та вручити подяки прибув Міністр молоді та спорту України.
 

Головними поважними гостями заходу стали самі спортсмени: Єлизавета Мацулевич та Євгеній Борушко — переможці у латиноамериканській програмі у категорії «Under21», пара Тимура Путяти та Євгенії Піндюри — переможців відразу в 5-ти категоріях у віковій групі «Ювенали», а також фіналісти Блекпульського фестивалю танцю.

Особливі заслуги із Великобританії привезла і пара Станіслава Портаненка та Наталії Коляди, які стали фіналістами у категорії «Professionals Ballroom» та вперше від України були запрошені спікерами від країни на Міжнародний конгрес у рамках Блекпульського фестивалю. Нові зірки українського спортивно-бального мистецтва отримали цінні призи, що допоможуть їм у розвитку своїх умінь та досягненні нових результатів. Єлизавета Дружиніна, ініціаторка та організаторка зустрічі із чемпіонами, вручила переможцям іменні сертифікати на виготовлення пари професійного танцювального взуття на замовлення, а також річні абонементи на доступ до найсучаснішого в Україні танцювального залу Британської академії танцю «Winter Gardens», яка вже цієї осені відкриється у центрі Києва. Такі ж сертифікати на піврічне відвідування танцювальних зал отримали усі вісім пар фіналістів Blackpool Dance Festival.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також