Український IT-сектор в І кварталі встановив рекордні експортні надходження — Гетманцев
10:00 11.05.2022
262

За підсумками І кварталу 2022 року IT-сектор приніс рекордні 2 млрд доларів експортних надходжень, - про це повідомляє голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в Телеграмі.

«Попри війну, мобілізацію фахівців, релокацію команд розробників, за підсумками І кварталу 2022 року IT-сектор приніс рекордні 2 млрд доларів експортних надходжень у квартальному вимірі. Роком раніше за аналогічний період виручка складала менше 1,5 млрд доларів», — повідомляє депутат.

Гетманцев також зазначив, що в лютому, в останній довоєнний місяць, реалізація ком’ютерних послуг на експорт дозволила встановити місячний історичний рекорд за всі роки Незалежності – 839 млн доларів .

У березні було збережено 96% обсягу експорту IT-послуг порівняно з березнем 2021 року.

Як повідомлялося, проєкт "Дія.City" увійшов у шорт-лист премії Emerging Europe Awards 2022. Проєкт номінований у категорії Modern and Future-Proof Policy “за унікальний внесок у позиціонування України як потужного ІТ-хабу шляхом створення умов для розвитку компаній та залучення іноземних інвестиції”.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також