Українським бійцям присвятили новий мурал у Вінниці
18:03 23.06.2023
384

Старший лейтенант Олександр Білік, відомий під позивним "Топаз", був вінничанином і служив у 28-й механізованій бригаді "Лицарі Зимового Походу". Декілька місяців тому він загинув під Бахмутом під час танкового обстрілу. З метою зберегти пам'ять про цього військового, було створено мурал у Вінниці. Хоча арт присвячений усім військовим України. Про це повідомляє Армія.Inform.

Олександр Білік, навіть після отримання поранення, швидко одужав і повернувся на фронт. Проте друге поранення стало смертельним. Мурал з його зображенням можна побачити за адресою вулиця Ляля Ратушної, 77-А, де він раніше проживав перед вторгненням. Ініціативу зі створення муралу підтримали родичі загиблого, а також професійні художники та місцева влада.

Мати Олександра зазначила, що мурал на багатоповерхівці є символічним образом українських воїнів. Для родини вінніцького військового він живий в їхніх серцях. На муралі зображено Олександра, що мужньо захищає Україну, так само, як це було в реальності. Вінніцький художник Олександр Нікітюк пояснив, що символом України на малюнку є зображений ангел. Крім того, вже обговорюються інші ідеї створення муралів у Вінниці.

"Найважливішими цінностями є наша держава та мир, який повинен панувати в Україні. За ці цінності гинуть наші захисники. Ми повинні вшанувати їхню пам'ять та передати це наступним поколінням", - зазначив художник Олександр Нікітюк.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також