Українські війська зайняли стратегічну ініціативу на Бахмутському напрямку: Аналіз і можливі наслідки
09:03 30.06.2023
253

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) стверджують, що оголошення "стратегічної ініціативи" на Бахмутському напрямку пов'язане з наміром українських військових використати цей прогрес для подальших дій. Згідно з повідомленням ISW, український Генеральний штаб повідомив, що їх війська взяли "стратегічну ініціативу" на Бахмутському напрямку і зараз здійснюють широкий наступ у цьому районі.

Аналітики вважають, що українські посадові особи, ймовірно, акцентують увагу на тому, що їх сили мають ініціативу, щоб показати свою готовність використовувати це перевагу в більшій мірі. Українські війська також провели наступальні операції на інших ділянках фронту, і, за повідомленнями, 29 червня досягли успіху.

За даними ISW, Кремль може планувати формалізувати контроль над групою "Вагнера" після їх збройного заколоту і перетворити їх на державну структуру, хоча невідомо, чи є зобов'язання Кремля у цьому напрямі. Недавні супутникові знімки можуть свідчити про активне будівництво потенційної нової бази "Вагнера" в Осиповицькому районі Білорусі.

Аналітики також вказують на можливе придбання бізнесменами, пов'язаними з Кремлем, медіа-імперії Пригожина з метою нищення його репутації в Росії. Промовець Кремля Дмитро Пєсков відмовився розкрити місцезнаходження генерала армії Сергія.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також