Зеленський вдячний США за військову допомогу на 300 мільйонів доларів: очікує на подальшу підтримку від Конгресу
09:15 13.03.2024
254

Український лідер Володимир Зеленський висловив свою подяку Президенту США, Конгресу та громадянам Америки за їх недавню військову підтримку на суму 300 мільйонів доларів. Він поділився своєю вдячністю через соціальну мережу Х, повідомляє УНН.

"Величезна подяка адресована Джо Байдену, його уряду, Конгресу США та всьому американському народу за військовий пакет допомоги на суму 300 мільйонів доларів, який спрямований на задоволення термінових потреб України у галузі артилерії, протитанкової зброї та протиповітряної оборони," заявив Зеленський.

Лідер України подробиць розказав про вміст нового пакету допомоги, який включає 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, ракети "Stinger", боєприпаси для систем HIMARS, протитанкові комплекси та інше обладнання, критично необхідне для боїв та захисту мирних міст та інфраструктури.

"Кожен снаряд врятує життя українців, що щодня стикаються з агресією російських окупантів. Я вдячний за втілення наших угод з Президентом Байденом," - додав він.

Зеленський також наголосив на важливості швидкого схвалення Конгресом США додаткової програми допомоги, яка пришвидшить досягнення спільної перемоги.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також