Український уряд планує введення електронного кабінету пацієнта
17:38 05.01.2024
296

Уряд України має намір незабаром ввести в дію електронний кабінет для пацієнтів. Як повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на урядовому засіданні, цей кабінет дозволить громадянам України самостійно управляти своїми деклараціями з сімейними лікарями.

"Ми прагнемо розширити наші цифрові можливості. Скоро ми плануємо ввести в експлуатацію електронний кабінет пацієнта, де українці зможуть вносити зміни в особисті дані та управляти деклараціями зі своїми сімейними лікарями", - сказав Шмигаль.

Також він зазначив, що уряд продовжуватиме поліпшувати ефективність закупівель медичних препаратів і виробів.

"Ми внесли зміни, які дозволяють медичним установам закуповувати лікарські засоби та медичне обладнання через електронний каталог. Це принесло значну економію коштів та прискорило процес закупівлі. Сьогодні ми приймемо рішення про розширення асортименту лікарських засобів і медичних виробів, доступних для покупки через цей каталог. Ці зміни важливі для забезпечення прозорості та ефективності використання коштів платників податків", - розповів Шмигаль.

Окрім того, вагітні жінки мають право почати декретну відпустку пізніше 30-го тижня вагітності, якщо вони цього бажають. Для цього потрібно просто подати заяву лікарю, який контролює вагітність.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також