Верховна Рада України звертається до ЄС: Підтримайте вступ України до Європейського Союзу
13:01 09.12.2023
267

На сесії Верховної Ради України у суботу було прийнято важливе рішення - звернутися до держав-членів Європейського Союзу і його інституцій з проханням підтримати вступ України до ЄС. Це сталося за підтримки 292 депутатів. Український народний депутат Ярослав Железняк опублікував це повідомлення в месенджері Telegram.

Це звернення - не лише демонстрація підтримки членства України в ЄС, але й запрошення до країн-членів ЄС і їхніх інституцій на відкриття переговорів про членство. Очікується, що 15 грудня на засіданні Європейської Ради це питання буде важливим аспектом обговорення.

Проте, рішення ЄС потребує одностайності всіх 27 країн-членів. Важливо відзначити, що Угорщина вважається ключовою перешкодою для цього процесу. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вже зазначив свою опозицію стосовно вступу України. За повідомленням The Guardian, Європейська комісія має намір розморозити для Угорщини фінансування приблизно на 10 мільярдів євро, що складає третину загального фінансування цієї країни від ЄС. Це може стати стратегічним кроком для Угорщини, але позиція ймовірно залишиться незмінною стосовно переговорів про вступ України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також