Верховна Рада України розгляне законопроєкт про прозорість розміщення МАФів та парковок через онлайн-аукціони
10:11 25.04.2024
254

Верховна Рада України готується розглянути новий законопроєкт, який спрямований на реформування процедур розміщення малих архітектурних форм (МАФів) і платних парковок. На майбутньому засіданні буде внесений до порядку денного законопроєкт №10308, який передбачає поліпшення умов видачі дозволів для цих об'єктів.

Законопроєкт пропонує впровадження простіших і чітко регульованих процедур. Основною новацією є використання онлайн-аукціонів для визначення права на розміщення МАФів і парковок на державних та муніципальних ділянках. Під час цих аукціонів переможцем стане учасник, що запропонує найвищу ціну, що забезпечить конкурентність і мінімізацію корупційних ризиків.

Крім того, планується введення прозорих механізмів, які дозволять бізнес-суб'єктам легше отримувати право на розміщення цих об'єктів. Проєкт також передбачає зміни в "Земельний кодекс України" для уніфікації правил користування державною та комунальною землею, спрямовані на поліпшення зрозумілості та доступності цих правил для всіх учасників.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також