Верховна Рада готує звернення щодо невизнання путіна президентом росії: голова комітету зовнішньої політики
12:33 20.03.2024
255

Верховна Рада готує звернення до країн світу, щоб висловити невизнання Володимира Путіна як легітимного президента росії. Про це повідомив голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко у прямому ефірі Радіо Свобода.

"Основною метою цього звернення є заклик до країн світу, парламентів та держав не визнавати Путіна легітимним президентом", - зазначив Мережко. Народний депутат вказав, що таке звернення відображатиме єдину позицію депутатів Верховної Ради.

"Один з ініціаторів - голова Верховної Ради. А також наш комітет. Я активно долучився до розробки цього важливого документа, включаючи участь опозиції", - розповів Мережко.

Він також зазначив, що раніше президент ПАРЄ Теодорос Русопулос висловив сумніви щодо легітимності виборів у росії. "Українська делегація була одним з ініціаторів внесення до однієї з резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання Путіна легітимним. Це результат діяльності української парламентської дипломатії. Крім того, президент України видалий указ, у якому чітко зазначено, що Путін не може розглядатися як представник росії та з ним не можна вести переговори. Це вже закріплено на правовому рівні", - додав Мережко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також