В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач ST1
14:02 27.10.2023
253

В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач ST1. Про це 27 жовтня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

ST1 – це передовий автономний дрон, розроблений для пошуку мін. Обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, цей дрон може облітати перешкоди на низькій висоті. Додатково він оснащений потужним мікрокомп’ютером, який обробляє зібрані дані та передає їх саперам у режимі реального часу.

У порівнянні з ручним розмінуванням, ST1 працює в 4 рази швидше, що значно прискорює процес розмінування на українських територіях та робить його більш безпечним. Наприклад, сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України та Національної поліції можуть керувати дроном з безпечного місця і виявляти міни.

На фото представлений готовий експериментальний зразок, який розробники активно тестують у реальних умовах. Команда збирає відгуки, працює над його удосконаленням і готується до масштабування виробництва.

Впровадження передових технологій та інновацій – ключ до нашої перемоги та подальшого відновлення після війни. Приєднуйтеся до кластера Brave1 в галузі оборонних технологій та долучайте свої зусилля до перетворення України на лідера у цій галузі.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також