Уряд планує виплатити компенсації роботодавцям за створення робочих місць для людей з інвалідністю у 2024 році
20:30 13.12.2023
293

У 2024 році уряд України планує виплатити компенсації на суму 660 мільйонів гривень роботодавцям, які створять 10 тисяч нових робочих місць для людей з інвалідністю. Ця ініціатива реалізується через програму виплати компенсацій, яка була запроваджена урядом у серпні цього року з метою стимулювання підтримки інвалідів на працевлаштування.

Згідно з цією програмою, роботодавці можуть отримати компенсацію до 100,5 тисяч гривень за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю І групи та до 67 тисяч гривень для осіб із інвалідністю ІІ групи. Ці кошти можуть бути використані на придбання спеціальних меблів, обладнання та допоміжних засобів, що сприяють комфортній праці цих співробітників.

За даними Мінекономіки, наразі вже виплачено 41 компенсацію на загальну суму понад 2 мільйонів гривень. Середній розмір компенсації становить близько 55 тисяч гривень. Перший віцепрем’єр-міністр та міністр економіки Юлія Свириденко закликала підприємців та бізнес до активного використання цієї програми, оскільки у наступному році планується допомогти облаштувати не менше 10 тисяч робочих місць для осіб з інвалідністю за кошти, передбачені у бюджеті.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також